Polityka prywatności

Ochrona danych osobowych.

Administratorem danych osobowych przekazywanych przez Klientów jest EVANGELIST::DOTMATIK sp. z o.o. z siedzibą Łodzi, Andrzeja Struga 78. Dane te są wykorzystywane zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych, w tym ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO) w następujących celach:

  • realizacja umowy i dostarczenie zamówienia (art. 6 ust. 1 lit. b RODO) – wykorzystywane jest imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres zamieszkania lub siedziby; podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla realizacji umowy i dostarczenia zamówienia;
  • rozpatrzenia ewentualnych reklamacji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) – wykorzystywane jest imię, nazwisko oraz dane kontaktowe (adres e-mail lub adres korespondencyjny); podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne dla rozpatrzenia reklamacji;
  • informowania o dostępnych poradach, artykułach doradczych, a także o nowościach, promocjach oraz wyprzedażach e-mailowo (newsletter) lub telefonicznie (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) – za zgodą osoby zainteresowanej wykorzystywany jest adres e-mail lub numer telefonu; podanie tych danych jest dobrowolne.

Dodatkowo Administrator danych powierza przetwarzanie danych osobowych Novamed sp.zo.o. w celu realizacji powyższych celów.

Osoba zainteresowana może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania newslettera lub powiadomień telefonicznych, w szczególności poprzez:

Dane osobowe:

  • wykorzystywane do realizacji umowy i dostarczenia zamówienia - będą przechowywane przez okres niezbędny do zrealizowania zamówienia i ewentualnych roszczeń z nim związanych oraz przez okres wynikający z przepisów o rachunkowości;
  • wykorzystywane do rozpatrzenia reklamacji – będą przechowywane przez okres niezbędny dla rozpatrzenia reklamacji;
  • wykorzystywane do informowania o ofercie medmarket.pl - będą przechowywane do momentu wycofania zgody osoby zainteresowanej.

Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom dla celów marketingowych. Dane osobowe użytkowników są przekazywane osobom trzecim jedynie wówczas, gdy jest to dozwolone przepisami, łącznie z celami związanymi z realizacją umowy lub rozliczenia lub w razie uprzedniej zgody użytkownika. Przykładowo w ramach obsługi zamówienia współpracujący z nami usługodawcy (np. przewoźnik, firma logistyczna, banki) otrzymują niezbędne dane w celu realizacji zamówienia i zlecenia. Przekazane w ten sposób dane usługodawcy mogą wykorzystać wyłącznie w celu realizacji swojego zadania.

Każdy Klient ma prawo do złożenia do medmarket.pl wniosku w sprawie:

  • dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
  • przenoszenia danych osobowych.

W sprawach dotyczących ochrony danych osobowych możliwy jest kontakt z inspektorem ochrony danych Novamed (IOD): iod@novamed.pl oraz z evangelist::dotmatik sp.zo.o. (info@medmarket.pl)

Ponadto każdy Klient ma prawo złożenia do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO) skargi w sytuacji stwierdzenia, że medmarket.pl narusza przepisy dotyczące ochrony danych osobowych.

 

Pliki cookie

Operator Serwisu medmarket.pl evangelist::dotmatik Sp. z o.o. ,informuję iż nie zbiera i nie przechowuje żadnych informacji, z wyłączeniem informacji zawartych w tzw. ,,ciasteczkach''. Pliki cookies -,, ciasteczka" to specyficzne pliki danych informatycznych. Dokładnie są to pliki tekstowe, które są zapamiętywane i przechowywane pamięci urządzenia końcowego każdego Użytkownika Serwisu. Mogą być one wykorzystywane podczas korzystania ze stron internetowych Serwisu. Pliki cookies zwyczajowo zawierają: nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer seryjny. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu evangelist::dotmatik Sp. z o.o., Andrzeja Struga 78, 90-557 Łódź.

Pliki cookies wykorzystywane są między innymi w celu:

  • dostosowywania zawartości stron internetowych Serwisu do indywidualnych preferencji Użytkownika oraz  zoptymalizowania przeglądania stron internetowych; Pliki cookies pozwalają na rozpoznanie urządzenia Użytkownika Serwisu dostosowując wyświetlaną stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

  • stworzenia bazy danych statystycznych, które pomogą zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co wpływa na polepszenie ich struktury oraz zawartości;

  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie uzupełniać loginu i hasła;

Dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” to tzw. pliki tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez urządzeni końcowego.

W ramach prowadzania Serwisu wykorzystywane są rodzaje plików cookies:

  • pliki cookies, „niezbędne” -  umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach  wybranego Serwisu;

  • pliki cookies dedykowane do zapewnienia bezpieczeństwa, np.  poprzez wykorzystywanie do wykrywania nadużyć w ramach prowadzonego Serwisu;

  • pliki cookies „wydajnościowe” , umożliwiają zbieranie i tworzenie bazy informacji o ścieżce przeglądania stron internetowych Serwisu;

  • pliki cookies,„funkcjonalne”  które zapamiętują wybrane ustawienia Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

  • „pliki cookies, reklamowe”  są odpowiedzialne z dostarczanie treści reklamowych, wszelkich promocji itp. do zoptymalizowania potrzeb Użytkownika

W wielu przypadkach  wybrana przeglądarka internetowa domyślnie zapisuje i przechowywuje pliki cookies w pamięci urządzenia końcowego Użytkownika. Każdy Użytkownik Serwisu może dokonać w każdym momencie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Zapisane ustawienia te mogą zostać zmienione.  W tym celu należy zablokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź po każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania  wybranej przeglądarki internetowej. Operator Serwisu pragnie poinformować, iż ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na  funkcjonalności, obsługę oraz dostępność wybranych stronach internetowych Serwisu. Pliki cookies przechowywane w  urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu mogą być również wykorzystywane przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz  ich partnerów.

 

Analiza internetowa

Aby nieustannie optymalizować i udoskonalać naszą ofertę, stosujemy tak zwane technologie trackingowe. Wykorzystujemy do tego celu usługi Google Analytics.

Ta strona internetowa wykorzystuje internetowe narzędzie do analizy statystyk serwisów WWW Google (Universal) Analytics firmy Google Inc. (www.google.pl). Google (Universal) Analytics stosuje metody umożliwiające analizę korzystania ze strony internetowej przez użytkownika, na przykład pliki cookie, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze użytkownika. Wygenerowane w ten sposób informacje dotyczące odwiedzin na tej stronie internetowej są z reguły przekazywane do serwera firmy Google w USA i tam zapisywane. W razie aktywacji funkcji anonimizacji adresów IP na tej stronie adres IP użytkownika jest skracany przez firmę Google przed jego przekazaniem na terenie państw członkowskich Unii Europejskiej lub innych państw sygnatariuszy porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych sytuacjach do serwera firmy Google w USA przekazywany jest pełny adres IP i tam skracany. Anonimizowany adres IP przesłany przez przeglądarkę użytkownika w ramach usługi Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google.

 

Retargeting i gromadzenie danych przez podmioty trzecie dla celów reklamy banerowej

Dane zebrane podczas wizyty użytkownika wykorzystujemy także, aby wyświetlać tzw. reklamę banerową. Są to ogłoszenia reklamowe przekierowujące do stron firm trzecich. Reklama ta przeważnie wykorzystuje pliki cookie (ciasteczka) lub piksele. Naszym celem jest opracowanie oferty reklamowej, która będzie atrakcyjna i przydatna dla użytkownika, dlatego w ramach reklamy banerowej użytkownik może zobaczyć przede wszystkim produkty, które oglądał już na naszej stronie lub produkty podobne do oglądanych przez niego wcześniej (tzw. retargeting). W ramach reklamy banerowej wykorzystujemy wyłącznie dane pseudonimizowane; bezpośrednie informacje o użytkowniku (np. nazwisko lub adres e-mail) nie są zapisywane w plikach cookie.

Nasze strony internetowe korzystają z tak zwanej technologii retargetingu. Wykorzystujemy tę technologię, aby móc zaoferować użytkownikom atrakcyjniejszą ofertę internetową. Umożliwia ona przedstawienie użytkownikom, którzy zainteresowali się naszym sklepem i naszymi produktami, odpowiedniej reklamy na stronach internetowych naszych partnerów. Jesteśmy przekonani, że wyświetlanie spersonalizowanej, związanej z zainteresowaniami użytkownika reklamy z reguły jest dla niego atrakcyjniejsze niż reklama, która nie posiada takiego indywidualnego związku. Wyświetlanie tych materiałów reklamowych na stronach naszych partnerów opiera się na technologii ciasteczek oraz analizie wcześniejszego zachowania użytkownika. Ta forma reklamy realizowana jest całkowicie anonimowo.

Podczas korzystania z naszej strony internetowej stosowane są ciasteczka, które służą do gromadzenia, zapisywania i wykorzystania danych dotyczących zachowania użytkownika. Ponadto dane użytkownika zawarte w ciasteczkach są przechowywane po zakończeniu sesji przeglądarki i przykładowo wykorzystywane podczas kolejnej wizyty na stronie internetowej.

W ramach retargetingu i reklamy banerowej korzystamy z usług podmiotów trzecich, które stosują na naszej stronie pliki cookie. Są to następujące firmy:
- Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; https://www.google.com/intl/no/policies/technologies/ads/

Środki zapobiegające pozyskiwaniu danych

Dane osobowe użytkownika są przez nas przekazywane w bezpieczny sposób przy użyciu szyfrowania. Dotyczy to także procesu składania zamówienia oraz logowania klienta. Stosujemy system kodowania TLS (Transport Layer Security) lub SSL (Secure Socket Layer).

Ponadto nasze strony internetowe oraz inne systemy są zabezpieczane poprzez bieżące działania techniczne i organizacyjne przed utratą, zniszczeniem, dostępem, zmianami lub rozpowszechnianiem danych użytkowników przez osoby nieupoważnione.

Płatności PayU.

Transakcje obsługiwane są przez serwis PayU to zapewnia najwyższy poziom bezpieczeństwa. Najnowsze metody szyfrowania danych w połączeniu ze światowej klasy platformą sprzętową gwarantują niezawodność i bezpieczeństwo dokonywanych transakcji.

Komunikacja. Wymiana informacji pomiędzy sklepem/serwisem oraz bramkami jest szyfrowana w oparciu o technologie SSL.

Sekcja Bezpieczeństwa. Nad prawidłowym przebiegiem realizacji transakcji, czuwa wyspecjalizowana sekcja bezpieczeństwa, a także profesjonalny Dział Obsługi Użytkownika. Wszystkie transakcje poddawane są monitoringowi.

Bezpieczeństwo wysyłki.

Wysyłane przez nas przedmioty są specjalnie pakowane, tak by nasz klient otrzymał paczkę w nienaruszonym stanie.

Gwarancja satysfakcji.

Oferujemy towary tylko od najlepszych producentów, którzy gwarantują najwyższą jakość i satysfakcję. Staramy się dostarczyć jak najwięcej informacji o oferowanych przez nas produktach. Wszelkie reklamacje i zwroty rozpatrywane są zgodnie z obowiązującymi normami prawnymi. W przypadku wykrycia wady, usterki lub też innego rodzaju niezgodność, zawsze masz możliwość konsultacji z nami. Nasi pracownicy pomogą dokonać optymalnego wyboru. Jeżeli pomimo tego będziesz niezadowolony z zakupu, masz prawo do jego zwrotu w ciągu 14 dni od daty zakupu.

Pomoc prawna.

W razie potrzeby zasięgnięcia porady lub pomocy prawnej w sprawie transakcji internetowych polecamy witryny:

  • Federacja Konsumentów
  • Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów
  • Europejskie Centrum Konsumenckie

 

 

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.